Hopp til innhold

Hopp til login

Språkmeny

  Hovedmeny

  Hvor lang er behandlingstiden nå?

  Her ser du forventet behandlingstid for ulike typer søknader og henvendelser. Vi beklager at saksbehandlingstiden kan være lang, og vi gjør alt vi kan for at du skal få svar så fort som mulig.

  Behandlingstid for søknader om stipend og lån

  De fleste søknader om utdanningsstøtte blir behandlet automatisk og du får svar i løpet av en virkedag.

  Noen søknader må ses på av en saksbehandler, og de blir satt i en behandlingskø. Behandlingstiden for disse sakene er for tiden 6–8 uker. Du finner beregnet svartid for søknaden din på Dine sider.

  Behandlingstid for andre typer søknader

  • ekstrastipend: 6–8 uker
  • foreldrestipend: 8–12 uker
  • sykestipend: 10–16 uker

  Nye opplysninger til en ferdigbehandlet søknad

  Dersom du sender inn nye opplysninger til en ferdigbehandlet søknad om støtte, er behandlingstiden for tiden 13–16 uker.

  I postkassen på Dine sider ser du når vi fikk dokumentasjonen fra deg.

  Behandlingstid når vi ber om mer dokumentasjon fra deg

  Hvis en saksbehandler ser at vi trenger mer dokumentasjon fra deg, får du en melding om å sende inn dette. Når du har sendt inn tilstrekkelig dokumentasjon, behandler vi søknaden din på nytt og du vil få svar etter ca. tre uker.

  Behandlingstid for klager

  Beregnet behandlingstid på klager er for tiden 8–10 uker. Hvis du har en klage som skal avgjøres i klagenemda, finner du informasjon og møtedatoer her.

  Svartid på e-post

  E-post du har sendt via Dine sider, får du svar på innen 6 virkedager. Dersom henvendelsen din gjelder bachelorgrad eller mastergrad i utlandet, vil det kunne ta noe lengre tid før du får svar.